Любимата Гимназия на почти 5000 възпитаника от 47 випуска, преминали от 1976 до 2022, вдъхнови алумни ентусиасти да участват в първата организирана дарителска кампания На 50 сега, за 50 + напред, посветена на 50-годишния юбилей на Езиковата. Кампанията завърши на 31 май 2022 г.! С гордост споделяме днес резултатите от нея!

Вдъхновени, развълнувани и обединени, в полза на ПГПЗЕ Захарий Стоянов, гр. Сливен и новосъздадената Фондация Езиковата Сливен, www.ezikovatasliven.org, събрахме 7010 лв от 38 бивши възпитаници, родители и 19 учители пенсионери, направихме допълнителни 3500 лв алумни целеви разплащания и осигурихме алумни спонсорства в натура от Шато Ботево, фабрика за безалкохолни НЕСИ, Винарна Афузов, Радио 1, Сънпаур България, Тера Миролио Фамили Естейт. Дареното, споделеното и довереното направи възможно да се случат:

– Юбилейният концерт! 13 май 2022! Вижте ни, запомнете ни, разкажете за нас! Отбелязахме първите 50, но празнувахме началото на следващите 50!

https://u.pcloud.link/publink/show?code=kZ1f2HVZdieUk83F4q8a8j3E0qFgf0x990Pk;

– Юбилейният ученически конкурс “Моята Гимназия на 50, а сега накъде!”, осиурил 6 парични награди и 26 почетни значки на Езиковата за всичките 26 участника! Победителят ни каза “Ще търся щастието в другите, за да го намеря и в себе си”, а пълният текст на творбата й, както и тези на всички останали участници, ще ни зарадват скоро на www.ezikovatasliven.org!

– Юбилейният билборд Едно Решение, Хиляди успехи! Целият град говори за нас!

– Юбилеен ремонт на фасадно пъзел лого в сградата на Езиковата, вдъхновило логото на фондация Езиковата Сливен и почетната значка на Езиковата! Трескаво се работи, очаквайте снимки!

– Юбилейна представителна месингова табела с логото на Фондация Езиковата Сливен за монтиране в сградата на Езиковата! Да напомня за бившите, да вдъхновява настоящите! Очаквайте снимки!

– Юбилеен тираж на първата почетна значка Езиковата Сливен в партньорство с Монетен двор АД към БНБ. Първият тираж е вече изчерпан за участвалите алумни дарители и спонсори в юбилейните чествания! Участвайте в следващия и поръчайте своята почетна значка, ето тук: https://platformata.bg/bg/kauzi/1641:e/details/campaign.html!

Сърдечна благодарност за щедростта и споделената юбилена радост! На прав път сме, продължаваме!

Следете за нашите нови кампании и иницативи на www.facebook.com/ezikovataslivenfoundation и се регистрирайте за актуални новини на www.ezikovatasliven.org.!

 

Дарина Кадънкова
Председател на УС
Фондация Езиковата Сливен